Cykel   Delbetala   ​​​​​​​Om oss   Kontakta oss

Mandel Cykel & Trädgård - Robotgräsklippare

Med Husqvarna Automower® får du mycket mer fritid. Istället för att klippa gräsmattan kan du ägna tiden åt familj och vänner, och aktiviteter som är mycket roligare. Samtidigt håller robotgräsklipparen din gräsmatta i perfekt skick. Tyst och enkelt, i både regn och solsken. Husqvarna har utvecklat och tillverkat maskinerna  sedan 1995, och vi har installerat dem sedan 2010.
Med hjälp  av vår kunskap och erfarna personal väljer vi rätt  Automower® för just din trädgård. Vi kan sedan installera din klippare med garanti på att installationen fungerar.
Kan det bli tryggare?

Leasa robotgräsklippare

Leasa din perfekta gräsmatta med Lease Plus.
Låt Mandels ta hand om installationen och servicen av robotgräsklipparen med ett bekvämt leasingavtal.

Låt proffsen ta hand om jobbet. Lease Plus är den ultimata ägandeformen. Finns för närvarande för Automower®, vilket innebär att vi tar fullt ansvar för installation, vinterförvaring och service av produkten med ett bekvämt leasingavtal. Roboten är också fullt försäkrad under leasingperioden, både för stöld, åska och annat.  Allt för att din produkt ska kunna fortsätta gå tyst och effektivt, så att du kan fokusera på viktigare saker. Vi kan naturligtvis inte leasa dig en gräsmatta, men vi kan se till att du får en grön matta som grannarna avundas.

Husqvarna Automower 105

Kompakt, robotgräsklippare med tre hjul för effektiv klippning av öppna gräsytor. Lämplig för mindre ytor upp till 600 m² och kan hantera sluttningar med en lutning på upp till 25%. 


​​​​​​​

Pris: 11 100 kr​​​​


Husqvarna Automower 305

Husqvarna Automower® 305 har en kompakt design och passar perfekt för mindre, komplexa trädgårdar på upp till 600m2. Den hanterar enkelt sluttningar med en lutning på 40%. 


Pris: 14 900 kr

Installerat och klart: 19 800 kr

Husqvarna Automower 405X

Husqvarna Automower® 405X - en pålitlig modell i X-line-serien, lämpad för mindre gräsmattor. Den klipper komplicerade gräsmattor upp till 600m2, med systematisk klippning för perfekt klippta smala passager.
​​​​​​​

​​​​​​​Pris: 24 900 kr

Installerat och klart: 29 800 kr

Husqvarna Automower 310 Mark II

Effektiv robotgräsklippare med fyra hjul för större och mer komplicerade gräsområden. Passar medelstora områden upp till 1 000 m² och kan även hantera sluttningar med en lutning på 40%. 


Pris: 19 900 kr

Kampanjpris 17 900 kr

Installerat och klart: 23 500 kr

Husqvarna Automower 315 Mark II

Avancerad robotgräsklippare med fyra hjul för större och mer komplicerade gräsområden. Passar medelstora områden upp till 1 500 m² och kan även hantera sluttningar med en lutning på 40%. 
​​​​​​​​​​​​​​

Pris: 22 900 kr

Installerat och klart: 29 000 kr

​​​​​​​Trimmer på köpet!

Husqvarna Automower 415X

Husqvarna Automower® 415X - en pålitlig och högpresterande modell i X-line-serien, lämpad för medelstora gräsmattor. Den klipper komplicerade gräsmattor upp till 1500m2.

​​​​​​​

​​​​​​Pris: 29 900 kr

Installerat och klart: 36 000 kr

HUSQVARNA AUTOMOWER 435X AWD

Husqvarna Automower® 435X AWD - en pionjär på robotmarknaden. En modell med fyrhjulsdrift som enkelt sköter gräsmattor på upp till 3,500 m², som klarar hinder, tuff terräng och backar med imponerande 70% lutning. Utrustad med Automower® Connect.​​​​​​​​​​​

​​​​​Pris: 60 900kr
Installerat och klart: 69 400 kr

HUSQVARNA AUTOMOWER® 500-serien


Robotgräsklippare utformad för professionell användning av maskinparken. Erbjuder fjärrstyrning med stöldspårning via Husqvarna Fleet Services™ via dator/surfplatta, samt total kontroll över gräsklipparen och konfiguration via smartphone. 


Vi installerar Husqvarna Automower i din trädgård för en problemfri klippning!

​​​​​​​
Med vår erfarenhet får du den effektivaste installationen så att du får ut mesta möjliga av din klippare. När vi installerar läggs kabeln ca 2-4 cm ner i gräsmattan. (Om det är mycket rötter och sten kan vi vara tvungna att lägga den på ytan)

​I första hand installerar vi Automowers inköpta i vår butik. I mån av tid installerar vi även andra robotar, dock bara av märkena Husqvarna och Gardena

Vi rekommenderar en klippare med överkapacitet, gärna dubbla kapaciteten mot hur stor gräsmatta du har.

Förbered före installation

 • Klipp gräsmattan innan vi ska installera roboten
 • Rensa gräsmattan från lösa föremål som leksaker och grenar
 • Ett jordat eluttag ska finnas inom 10 meter från laddstationens placering.

Detta ingår

 • Installationsmateriel, kabelläggning i gräsmatta, montering av laddstation och funktionstest.
 • Demonstration och instruktioner till kunden.
 • Mandels står för en garanti på installationen första säsongen. Det innebär att om vi gjort något fel så att tråden klipps av eller att roboten inte fungerar av någon annan anledning, så åker vi ut och åtgärdar felet.

Detta ingår ej

 • Lyftning av marksten.
 • ​​​​​​​Lyftning av plattgång bredare än 1,5 meter.
 • Återställning av stenläggning/plattgång (om tråden ska gå under plattor).
 • Elarbeten.
 • Resor utanför Karlskoga-Degerfors

Husqvarna Automower vinner gräsklippningen

Det är smidigt, bekvämt och gräset blir ansat och klippt under tiden du gör något roligare. Robotgräsklipparen har blivit en vanlig syn på de svenska gräsmattorna och ökar stadigt i popularitet. Husqvarna är idag en av de ledande tillverkarna av robotgräsklippare och med Husqvarna Automower får du ett sortiment som håller hög kapacitet, har lång livscykel och är pålitligt. Du får en robotgräsklippare som ger dig möjlighet att skapa en klippning helt anpassad efter din gräsmatta och dina preferenser för vad en välklippt gräsmatta är.
 
Med hjälp av punktfunktionen ser Automowern till att jämna av ytor som är växer mer än andra i gräsmattan och med GPS-funktion i x-modellerna skapas en karta över trädgården där roboten tar hänsyn till begränsningskablar samt håller reda på vilka ytor som klippts och när dessa klipptes senast. Husqvarna har utvecklat robotgräsklippare sedan 1995 och vi har installerat dem sedan 2010. Hos oss på Mandels får du hjälp med att sondera terrängen och analysera både din tomt och familjens behov. När du har valt din modell hjälper vi till med installation, och behöver du en elektriker för ett nytt vägguttag kan vi lämna referenser på skickliga hantverkare.

Husqvarna har robotgräsklippare för alla behov

Husqvarna har idag ett stort utbud av modeller som levererar både i effektivitet och kapacitet. Idag finns det fyrhjulsdrivna robotgräsklippare som klarar i princip vilka tomter som helst. Husqvarna 535 AWD är framtagen för dig som vill ha proffskvalitet och är helt fyrhjulsdriven robotgräsklippare. En modell som passar medelstora ytor upp till 1000 kvadratmeter och en lutning på 40 procent är Husqvarna Automower 310. Det är en populär modell som köpsajten Price Runner korade till testvinnare under våren 2021. Andra intressanta modeller är 305, 415x och 430x, där Husqvarna Automover 430x ger dig en avancerad och fullstor klippare med maximal kapacitet i vad gäller lutningar och smala passager.

Så hittar vi rätt robotgräsklippare till dig

För att hitta rätt robotgräsklippare och Automower är det viktigt att analysera din tomt och de ytor som du vill att klipparen ska arbeta på. Vi börjar med att titta på satellitkartor för att lära känna din tomt, men gör även hembesök om vi inte får fram all nödvändig information på satellitkartan - detta för att få en riktigt bra bild av vad som behövs. Vi löser självklart installationen ​​​​​​​har stor erfarenhet av både Husqvarnas robotgräsklippare och hur klippschemat behöver läggas upp för att hantera olika typer av tomter. Du får helt enkelt en helhetslösning av oss. När du väljer Automower så är det lutning, kvadratmeter och om du har flera gräsytor som skiljs åt av gångar som påverkar hur du bygger upp din gräsklippning. Möjligheten att hitta en robotgräsklippare hos Husqvarna är stor oavsett tomt, men ibland kan det vara bättre med en åkgräsklippare. Det handlar då oftast om stora ytor eller väldigt kuperad naturtomt som gör att en åkgräsklippare eller en gräsklippare blir bäst. Utvecklingen för vad en robotgräsklippare klarar av dig har dock exploderat så tillsammans med en Automower och en grästrimmer har du i väldig många fall allt vad behöver för en perfekt klippt gräsmatta.

Så vinterförvarar du din Automower

En robotgräsklippare eller Automower behöver tas in på vintern och förvaras varmt och torrt. Hos oss på Mandels kan du förvara din robotgräsklippare. Under vintern ser vi över den och ger service, och du får en maskin tillbaka på vårkanten som är i topptrim och redo för gräsmattesäsongen. Om du vill kommer också ut och hämtar den under hösten samt lämnar den och kopplar in den lagom till våren. Kontakta vår verkstad för bokning och mer information eller kom förbi vår butik på Skogsbovägen 4A i Karlskoga.