Cykel   Delbetala   ​​​​​​​Om oss   Kontakta oss

Mandel Cykel & Trädgård - Motorsågar

HUSQVARNA 120i
En tyst, lätt och extremt lättanvänd motorsåg. Perfekt för fällning av mindre träd såväl som trädbeskärning och kapning av grenar.​​​​​​
Batterispänning 36 V
Vikt (exkl. batteri och skärutr.  2.95 kg
Pris 2 990 kr​​​​​​​
HUSQVARNA 340i
Husqvarna 340i är en kraftfull och lätt batteridriven motorsåg som är lätt att använda.
Batterispänning 36 V
Vikt (exkl. batteri och skärutr.  2.8 kg
Pris 5 990 kr
HUSQVARNA 540i XP®
Husqvarna 540i XP® är en kraftfull och effektiv batteridriven motorsåg som motsvarar en professionell bensinsåg på 40 cc.
Batterispänning 36 V
Vikt (exkl. batteri och skärutr.  2.9 kg
Pris 9 290 KR​​​​​​​ 
HUSQVARNA 435e II
Lätt och effektiv allroundsåg för dig som söker en såg som är lätt att starta och manövrera.​​​​​​​​​​​​​​
Cylindervolym 40.9 cm³
Effekt 1.6 kW
Vikt (exklusive skärutrustning) 4.2 kg
Pris 5 990 kr​​​​​​​
HUSQVARNA 445 II e-series
Stark allroundsåg för dig som värderar professionell kvalitet. ​​​​​​​​​​​​​​​​​
Cylindervolym 45.7 cm³
Effekt 2.1 kW
Vikt (exklusive skärutrustning) 5.1 kg
Pris 7 890 kr

Kampanjpris 6 990 kr​​​​​​​

HUSQVARNA 550 XP® Mark II
Denna såg är kraftfull, uthållig och enkel att manövrera vilket gör den perfekt för fällning, kvistning och kapning.​​​​​​
Cylindervolym 50.1 cm³
Effekt 3.0 kW
Vikt (exklusive skärutrustning) 5.3 kg
Pris 11 500 kr​​​​​​
HUSQVARNA 550 XP® G Mark II
Denna såg är kraftfull, uthållig och enkel att manövrera vilket gör den perfekt för fällning, kvistning och kapning.
Cylindervolym 50.1 cm³
Effekt 3.0 kW
Vikt (exklusive skärutrustning) 5.5 kg
Pris 12 300 KR​​​​​​​
​​​​​​​Kampanjpris 9 990 kr
​​​​​​​

Motorsågen ger kraft och effektivitet i skogs- och trädgårdsarbetet

Motorsågen är i grunden ett verktyg för skog- och lantbrukaren, men finns även idag hos de  flesta villaägares och sommarhusägares redskapsbodar och garage. Det är en effektiv maskin som med gör det lätt att fälla träd, kvista av granar och kapa upp virke vid enklare byggjobb. Motorsågen har generellt lång livscykel, speciellt om väljer Husqvarna som är en av de ledande tillverkarna. Ett gott råd är därför att fundera igenom dina behov av motorsågen, så att du landar i en modell som kan ge dig hjälp under många år. Det gör ditt köp både kostnadseffektivt och hållbart. Bra frågor att ställa sig är: Vilka typer av träslag kommer du att arbeta med? Hur ofta behöver du använda den? Hur stora träd kommer du att arbeta med vid trädfällning? Fundera också igenom ergonomi och hur tung maskin du vill och klarar av att arbeta med, vilka extra säkerhetsfunktioner som kan vara bra att få med i köpet och vad som är viktigt för dig när det handlar om att själv se till att sågen är i god kondition och är säker att använda.

Så här väljer du rätt motorsåg

Slagvolym och motoreffekt är två viktiga faktorer som avgör storlek och effekt på din motorsåg. Köper du din första motorsåg är det oftast bättre att välja en lättare maskin. Den är enklare att manövrera och är inte lika tung att bära, vilket gör den lättare att arbeta med. För dig som är en erfaren skogsarbetare har oftast större nytta av en större motor och en kraftfullare maskin. Tänk också på att träslag påverkar vilken motorsåg du ska välja. Ju större träd och hårda träslag desto större motor och mer effekt krävs. Här kan även längden på motorsågens svärd spela in, och en erfaren motorsågsförare har stor nytta av minst två, gärna fler svärdslängder, för att kunna variera svärd vid fällning och kvistning.

Välj kvalitet och säkerhet med Husqvarna motorsåg

Husqvarna är idag en av de ledande tillverkarna av motorsågar och har ett brett sortiment både för dig som är skogsägare, skogsarbetare eller privatperson. Här finns modeller som passar för stora utmaningar och lättare modeller för dig som behöver en motorsåg för att kapa ved och lättare skogsarbete. Med Husqvarnas 445-serie får du exempelvis en stark allroundsåg som ger professionell kvalitet och uthållighet i arbetet. Letar du efter en lättare maskin är Husqvarna 435 ett bättre alternativ. Det är en motorsåg som både är lätt att starta och framför allt lätt att manövrera. I vår butik finns alltid ett stort antal modeller hemma, så att du kan både får goda råd och också se maskinerna i verkligheten innan du bestämmer dig.
 
För dig som arbetar professionellt i skogen eller är privat skogsägare har Husqvarna professionella motorsågar som har maximal prestanda och ergonomi. Det är sågar som klarar långa dagar i skogen och håller för tuffa förhållanden utan att tappa effekt och kapacitet. För dig som behöver en motorsåg mer sällan, och kanske mest för att fälla ett träd på tomten är ofta en konsumentsåg det allra bästa. Sist men inte minst, finns också trädgårdssågar som är en typ av motorsåg speciellt utvecklade för arborister. De ska bara användas vid trädgårdsarbete.

Lämna in din motorsåg för service hos oss

En motorsåg är en trädgårdsmaskin och skogsredskap med lång livslängd. Speciellt om du tar hand om den och ger löpande service. I vår verkstad kan du få hjälp både med reparationer och med underhåll. Som återförsäljare för Husqvarna har vi alltid reservdelar hemma, vilket innebär korta väntetider och snabb lösning. Har du motorsåg av annat märke kan vi oftast hjälpa till även med det. Välkommen in i butiken – eller kontakta oss för bokning av tid.

Såga säkrare med kunskap och rätt skyddskläder

Motorsågen är ett fantastiskt verktyg när det är dags att fälla, klyva och kapa mindre och större träd. Det är också en maskin som alltid ska hanteras med säkerhet. För den som arbetar professionellt med skogsarbete krävs körkort för motorsåg. Vad som gäller för privatperson är inte alltid helt tydligt att läsa ut i lagen och du som köper motorsåg har alltid ett ansvar att både kontrollera gällande bestämmelser och följa dem. Du kan läsa mer om körkort för motorsåg hos Skogsstyrelsen och Skogsaktuellt samt Säker skog.

När du arbetar med motorsåg är det viktigt att du förstår hur sågen fungerar för att kunna hantera den säkert, men också att du har hjälm, skyddsglasögon, handskar och skyddskläder. Med Husqvarnas egenutvecklade skyddskläder får du utrustning som är testad och utvecklad för att klara tuffa krav på komfort, skydda mot väder och som faktiskt ser till att stoppa en klinga vid ett felskär. Läs mer här! (INTERN LÄNK: skyddskläder)