Cykel   Delbetala   ​​​​​​​Om oss   Kontakta oss

BENSIN

BYT TILL ETT BRÄNSLE SOM ÄR BÄTTRE FÖR DIG, DIN MASKIN OCH MILJÖN

HUSQVARNA POWER 2 & 4

Bränsle för luftkylda tvåtaktsmotorer  samt olika typer av fyrtaktsmotorer.

Husqvarna Power alkylatbensin är idealisk för alla 2 och 4-takts motorer. Alkylatbensin ger en renare förbränning och minimerar mängden sot som annars bildas. Detta förlänger motorns livslängd och minskar behovet av underhåll. Reducerad miljöpåverkan genom färre skadliga utsläpp och ökad produktivitet genom hälsosammare arbetsmiljö. Lång lagringstid gör motorn lättstartad även efter långa perioder av icke-användning.

Nya E10-bensinen – vad innebär den för småmotorer
som inte används så ofta?

E10-bensinen har en högre inblandning av etanol, vilket bidrar till lägre koldioxidutsläpp. Det är ett steg i rätt riktning för att nå de uppsatta klimatmålen. Men även om syftet med E10 är att skapa hållbarare transporter så är dessvärre hållbarheten för själva E10 kort. Denna nya standardbensin är därför inte lämplig att lagra. Detta innebär stora problem för småmotorer som bara används under särskilda säsonger – till exempel gräsklippare, båtmotorer, röjsågar och snöslungor.

Som tur är finns ett bättre alternativ

E10-bensinen är speciellt framtagen för vardaglig användning av ”året om”-motorer, till exempel personbilar. Men hur blir det då med de mindre motorer som endast används under särskilda säsonger? Jo, dessa behöver en helt annan bensin. En bensin som tål tidens tand och inte får motorn svårstartad.
Därför finns Husqvarna alkylatbensin – ett etanolfritt bränsle med lång hållbarhet. Med alkylatbensin i tanken kommer dina småmotorer att starta varje gång, oavsett hur länge de stått i förrådet. Samtidigt kommer motorn att må bättre, eftersom alkylatbensin även är rengörande. Det är, kort sagt, ett bättre bränsle för såväl maskin som människa och miljö.

Husqvarna XP® Power 2

2-takts alkylatbensin blandat med 2% Husqvarna XP® 2-taktsolja. Rekommenderas till alla Husqvarna 2-taktsmotorer för maximal prestanda. Exceptionell renhet och smörjförmåga som garanterar långsiktig hållbarhet under de tuffaste arbetsförhållanden. Alkylatbensin blandat med helt syntetisk och biologiskt nedbrytbar 2-taktsolja resulterar i mindre skadliga utsläpp än vanliga bränslen. Detta skapar en hälsosammare arbetsmiljö och förbättrad produktivitet. Funktionen VEF - Verified Engine Formula; Ett Husqvarna verifieringsprogram som säkrar lång hållbarhet på Husqvarnamotorer.
Finns i emballage om 1, 5, 25, 60 och 200 liter.   

Husqvarna Power 4 

Husqvarna Power 4 är alkylatbensin utan inblandning av olja och passar  till  gräsklippare,  jordfräsar,  snöslungor,  båtmotorer, vibratorplattor, mopeder och andra fyrtaktsmotorer. Alkylatbensin är fri från etanol, vilket gör att den passar utmärkt att använda i marina miljöer.
Finns i emballage om 1, 5, 25, 60 och 200 liter.   


​​​​​​​