Cykel   Delbetala   ​​​​​​​Om oss   Kontakta oss

Mandel Cykel & Trädgård - Skyddskläder

Val av skyddskläder


Syftet med skyddskläder är att minimera risken för kroppsskador. Man måste definiera kraven på vilken skyddsnivå, komfort och rörlighet man behöver.

Din säkerhet när du arbetar med ett motorredskap är viktig för oss. Vi erbjuder parallellt med våra maskiner ett brett sortiment med personliga skyddskläder anpassat för arbete inom skogen.

Skyddsutrustningen skall inte bara vara ett skydd mot skador, den skall också skydda mot skogens väder och vind, samtidigt som den skall vara bekväm att ha på sig. Bara den som känner sig bekväm i sina skyddskläder arbetar avslappnat och då i förlängningen säkert. 

Glöm inte att skyddsutrustningen aldrig kan ersätta en säker och riktig arbetsteknik. Läs därför alltid noga rekommendationerna som finns i din maskins instruktionsbok!

Utvalda material för din arena


För användaren handlar komfort till stor del om en känsla. Det är vårt jobb att ta reda på exakt hur den känslan skapas, hur den kan förbättras och vilken typ av komfort som behövs i varje fall.

De material som används i Husqvarnas skyddskläder har alla antingen utvecklats eller handplockats av oss, och sedan testats på många olika sätt både i labbet och i skogen för att säkerställa att de kommer att klara av uppgiften.

Skyddskläder

Lätta, bekväma och skyddande. Våra skyddskläder är skapade för att skydda dig utan att begränsa dig.

Handskar

Skyddshandskar av hög kvalitet är en viktig del av utrustningen för dig som arbetar med motorsåg, röjsåg, trimmer, gräsklippare eller andra maskiner och verktyg i skog, park och trädgård.

Skyddshjälmar

Skydda alltid huvudet med en hjälm som designats för den avsedda användningen. Vi erbjuder högkvalitativa produkter, utrustade med hörselskydd och visir, både för proffs och privatpersoner.

Skyddsskor

Våra skyddsstövlar och -skor ger komfort, stabilitet och säkerhet. Vi har skor för alla sorters skogs- och trädgårdsarbete så att du kan hitta rätt produkt för jobbet.

Husqvarnas skyddskläder en billig livförsäkring

Att arbeta med motorsåg ​​​​​​​och röjsåg ställer stora krav på riskmedvetenhet och säkert handhavande av kraftfulla maskiner. Om olyckan är framme blir konsekvenserna ödesdigra.  Med hjälm och visuellt skydd samt hörselskydd ser du till att ansikte och huvud har skydd, men lika viktigt är att skydda händer, armar och ben när du hanterar trädgårds- och röjmaskiner som är gjorda för att klyva, hugga av, slå av eller klippa gräs, sly, kvistar och stammar.

Husqvarnas egen linje med skyddskläder ger dig byxor som är förstärkta med Husqvarna Tech-Knee eller kevlar för att öka din säkerhet. Det gör att dina ben och händer har ett skydd som inte går att såga eller skära igenom om en vass klinga stöter i. Det är en väldigt liten investering som gör stor nytta och i många fall räddar liv. Husqvarna har en av marknadens mest effektiva sortiment när det handlar om trädgårds- och skogsbruksmaskiner och arbetar ständigt för att utveckla mekanik, konstruktion och effektivitet vidare. I det ingår också att höja säkerheten, bland annat genom skyddskläder.

Handskar och skor som skyddar både med komfort och material

Med handgjorda sågskyddsstövlar och sågsskyddsskor får du hjälp att hålla kyla och fukt borta samt ser till att felskär inte blir en allvarlig olycka. Dubbar under vinterns snöhalka eller när höstregnet gör grenar såphala ser till att du håller balansen även i komplicerade arbetsställningar och långa arbetspass. Husqvarna skyddskläder och skor är en effektiv försäkring för alla som arbetar i skogen eller röjer på skogstomten och minskar risken för olyckor och tillbud. Tillsammans med sågskyddshandskar ibland annat getskinn har du komfort, säkerhet och skydd mot fukt och kyla samtidigt. I sortimentet finns flera olika sågskydd från 16 m/s till 20 m/s och specialutformade handskar för arbete med motorsåg.

Prova skyddskläder på Skogsbovägen 4A i Karlskoga

Med Husqvarnas skyddskläder får du kvalitet som bygger på mångårig utveckling av detaljer, material och effekt. I vår välfyllda trädgårds- och skogsbruksavdelning kan du i lugn och ro prova ut de skyddskläder du behöver. Som återförsäljare av Husqvarna har vi alltid de senaste nyheterna inne, och kan snabbt ta in varor om det är något du saknar. Det ger dig en komplett butik där du kan hitta allt från motorsåg, röjsåg och skyddskläder och en tillhörande verkstad där du kan få hjälp och service med exempelvis din motorsåg eller din gräsklippare. Dessutom kan du vinterförvara din Automover på vårt vinterhotell. Välkommen in i butiken! Vill du kontakta vår verkstad gör du det enklast genom att skicka ett meddelande.