Cykel   Delbetala   ​​​​​​​Om oss   Kontakta oss

Mandel Cykel & Trädgård - Röjsågar

HUSQVARNA 336FR

Husqvarna 336FR levereras komplett med trimmerhuvud, gräsklinga och sågklinga. Denna flexibilitet gör den till en idealisk lösning för alla som behöver röja både gräs och grövre sly.

Cylindervolym 34.6 cm³
Vikt (exklusive skärutrustning) 7 kg
Effekt 1.4 kW
Pris: 6 290 kr

Kampanjpris: 5 490 kr

HUSQVARNA 545FR

Husqvarna 545FR levereras komplett med trimmerhuvud, gräsklinga och sågklinga.Denna flexibilitet gör den till en idealisk lösning för alla som behöver en kombination för att röja både gräs och skog.
Cylindervolym 45.7 cm³
Effekt 2.1 kW
Vikt (exklusive skärutrustning) 8.7 kg
Pris: 9 490 kr

HUSQVARNA 545FX AutoTune™

En mycket lätthanterlig röjsåg utrustad med AutoTune™. Har hög prestanda och unika ergonomiska lösningar, utvecklad för röjningsarbete på heltid.
Cylindervolym 45.7cm³
Vikt (exklusive skärutrustning) 8.2 kg
Effekt 2.2 kW
Pris: 10 500 kr

HUSQVARNA 545FXT AutoTune™

En mycket lätthanterlig röjsåg utrustad med AutoTune™. Har hög prestanda och unika ergonomiska lösningar, bl.a. värme i handtagen.
Cylindervolym 45.7cm³
Vikt (exklusive skärutrustning) 8.4 kg
Effekt 2.2 kW
Pris: 10 900 kr

Kampanjpris 9 990 kr

HUSQVARNA 555FX

Husqvarna 555FX är en mycket kraftfull röjsåg utvecklad för röjningsarbete på heltid under tuffa förhållanden
​​​​​​​
Cylindervolym 53.3m³
Vikt (exklusive skärutrustning) 8.9 kg
Effekt 2.8 kW
Pris: 12 500 kr

Husqvarnas röjsågar levererar kraft och effekt

Den största skillnaden mellan en röjsåg och en trimmer är kraften. En röjsåg tar grövre gräs, har mer effekt och jobbar bäst i mer utmanande terräng än när det handlar om att få till snygga kanter i gräsmattan. Trimmern hugger med trimmertråd medan röjsågen använder klinga. Med röjsågen får du motoreffekt som rår på sly och högt gräs, och klingan klarar av att hugga av kraftiga snår, rötter och buskstammar. På marknaden idag finns både bensin- och batteridrivna röjsågar. Vad som passar dig bäst beror på hur du vill använda din röjsåg och vad som är viktigt för dig i prestanda och effekt. En röjsåg med bensintank är tyngre och stark, men låter mer än en batteridriven röjsåg. Den släpper också ut en del avgaser. Dock kan du få lika bra effekt bra med ett batteridrivet alternativ. Mandel Cykel & Trädgård har ett stort utbud av både bensin- och batteridrivna röjsågar från Husqvarna. Vi hjälper dig gärna att hitta rätt.

Behöver du en röjsåg eller kombisåg? Det beror på din trädgård

En röjsåg är ett verktyg för skogsarbete och när du behöver få bort buskar, högt och grovt gräs och sly. Det är ett kraftpaket som ska klara svåra utmaningar och snabbt kunna få bort en stor mängd material. En grästrimmer hjälper dig att ansa kanter på gräsmattan och få bort gräs som blivit för högt och vildvuxet i trädgården. Det handlar mer om att justera och kunna få en vacker finish på gräsmattan och få välvårdade detaljer i din trädgård. Med både en röjsåg och en trimmer täcker du upp för alla behov i en trädgård och i skogsarbetet, men de flesta har inte så stort behov av båda trädgårdsmaskinerna. För dig som behöver hjälp att ansa sommartomten rejält en gång om året och sedan trimma gräsmattan, är en kombisåg ett smartare och prisvärt alternativ. I kombisågen ingår ett trimmerhuvud, vilket gör att du kan ta kanter på gräsmattan och andra ytor som behövs ansning och klippning samtidigt som du också kan använda maskinen till att röja mer uppvuxna ytor det behövs. Välkommen in till butiken och titta på sortimentet hos Husqvarna.

Har storleken någon betydelse vid röjsåg?

Ja, det har den. Det handlar om effekt, och en större motor ger alltid mer effekt, men också en mer vikt som du ska bära. För dig som ska arbeta många timmar med din rörjsåg i skogen, kanske professionellt eller som privat skogsägare, är det viktigt att storleken passar dig ergonomiskt och att röjsågen blir smidig att hantera och arbeta med. Vi hjälper dig gärna att ställa in den korrekt och att du undviker onödiga belastningsskador. Fundera igenom dina behov innan du bestämmer dig och fråga oss gärna om hjälp. När du har valt och köpt din röjsåg hos oss kan du alltid få hjälp med service och underhåll i vår verkstad.

Goda råd vid arbete med röjsåg

  • Se till att andra personer, speciellt små barn, och exempelvis husdjur inte är i närheten när du arbetar med röjsåg. Det kan flyga upp sten och smågrus under arbetet, så håll ett säkerhetsavstånd på minst 20 meter.
  • Se till att du förstår hur maskinen fungerar och att du vet hur den snabbt stängs av.
  • Använd alltid skyddsutrustning som klingskydd, skyddsskor och skyddskläder samt handskar och skyddsglasögon och hjälm. Hörselskydd är också viktigt att använda.

Korta fakta om Husqvarna och Husqvarnas tillverkning

Husqvarna har anor från 1300-talets vapensmidestradition, men hette från början Jönköpings Gevärsfaktori och startades 1620. År 1689 grundande faktoriet ett borrbruk i Husqvarna och eftersom hela verksamheten flyttades dit det anses vara starten på företaget Husqvarna. Drygt två hundra år senare, år 1872, hade företaget utvecklats till att tillverka symaskiner och i cirka 1919 startade tillverkningen av gräsklippare. Idag är Husqvarna Group ett företag som är en världsledande tillverkare av eldrivna produkter för trädgård och parkmiljöer, där röjsåg, motorsåg, gräsklippare och robotgräsklippare är några exempel på produkter. Husqvarna tillverkar också skärutrustning och diamantverktyg för tillverkningsindustrin. Husqvarna Group har tillverkning i Sverige, flera länder i Europa samt USA och finns etablerat via återförsäljare i över 100 länder.
 
Här finns mer information om Husqvarnas tillverkning
https://www.husqvarnagroup.com/
Är du intresserad av att läsa mer om Husqvarnas historia?
http://husqvarnamuseum.se/se/historia/

HUSQVARNA 555FXT

Husqvarna 555FX är en mycket kraftfull röjsåg utvecklad för röjningsarbete på heltid under tuffa förhållanden
​​​​​​​
Cylindervolym 53.3m³
Vikt (exklusive skärutrustning) 9.1 kg
Effekt 2.8 kW
Pris: 12 900 kr