Cykel   Delbetala   ​​​​​​​Om oss   Kontakta oss
Husqvarnas åkgräsklippare för hemmabruk ger dig den komfort, mångsidighet och kontroll du behöver för den perfekta klippningen.
Vår kunskap och erfarenhet hjälper dig till en trygg affär. Service och reparationer sköter vi naturligtvis om på vår verkstad.

Mandel Cykel & Trädgård - Åkbara gräsklippare

Det här är ett urval av vårt sortiment. Fler modeller kan du se i butiken. Välkommen in så hjälper vi dig!

Husqvarna rider håller gräsmattan kort


En åkgräsklippare gör gräsmattan roligare att sköta och med Husqvarnas åkgräsklippare kan du som villaägare njuta av att nå mer eller mindre överallt samtidigt som du har en bekväm stund. Du har en serie smidiga, lättkörda klippare som med ett midjestyrningssystem ger dig möjlighet att komma åt runt träd, klippa rabattkanter och ta sig förbi buskar och häckar i trädgården.
 
Det finns flera fördelar med att välja Husqvarna. Alla åkgräsklippare har en Bio-Clip-funktion, som är en patenterad lösning för att ge ett snyggt mulching-resultat. Mulching är en effektiv klippteknik som gör att gräset klipps flera gånger och finfördelas under klippningen samtidigt som det sprids ut i gräsmattan igen. På det viset får gräsmattan ett kort och snyggt resultat samtidigt som gräset får näring och gödning. Alla Husqvarnas åkgräsklippare har ett frontmonterat klippaggregat, vilket ger bra överblick och innebär också att du inte behöver köra över gräset för att klippa det och bra översikt och kontroll när du exempelvis vill klippa kanter

Vilken tomt passar en åkgräsklippare?

Husqvarnas åkgräsklippare är i en klass för sig och du kan välja både mellan maskiner för professionellt bruk eller privata hus- och villaägare. En åkgräsklippare kommer bäst till sin rätt på stora tomter och ytor – och det finns även modeller som, med enkel utrustning, kan hjälpa till att skotta snö på vintern. Oavsett ditt behov, så är ett gott råd att satsa på kvalitet och inte välja för liten kapacitet. Att köra en åkgräsklippare som ligger i underkant för vad den klarar av innebär ökad risk för slitage och med det också en högre risk för reparationer. Välj en modell som motsvarar dina behov och var noga med skötseln. Det finns ett bra andrahandsvärde i en klippare från Husqvarna, och hos har du både verkstad och kunniga mekaniker som hjälper till med service och underhåll.

Från fyrhjulsdrift till bakutkast

Det finns brett sortiment av åkgräsklippare hos Husqvarna, men av de mest uppskattade är Husqvarna R112C, som ger dig en klippmaskin som tar sig runt om det mesta och är smidig att köra. Vill du ha mer kraft och även fyrhjulsdrift är Husqvarna R 216T AWD ett alternativ att titta närmare på. Välkommen in i butiken för att se alla modeller och hitta rätt klippare till din trädgård. Här finns också en rad olika tillbehör, utvecklade av Husqvarna, som exempelvis mossrivare, snöblad och gummiblad som skyddar marken från metallskäret. Vi hjälper dig att plocka ihop det som behövs.

Vilka regler gäller för åkgräsklippare?

Även om du inte är en professionell trädgårdsmästare är det ett gott råd att noggrant kontrollera vilka regler som hjälper för trafikförsäkring när du köper en åkgräsklippare. När och hur en åkgräsklippare räknas behöva en trafikförsäkring har med vikt att göra och med hastighet. Alla fordon över 2000 kg och som är konstruerade att klara en hastighet över 30 km/h ska ha en trafikförsäkring. Du är alltid välkommen att fråga oss, men du kan också läsa mer hos Trafikförsäkringsföreningen.

Så här kör du åkgräsklippare

Behöver du köra gräsklipparen på en bilväg krävs att du har bälte och båge.
Använd alltid skyddsutrustning som skyddsglasögon och hörselskydd.
Klipp helst inte med många människor eller husdjur i närheten. Det kan flyga småstenar och lösa föremål under tiden du klipper.
Rensa gräsmattan från större stenar och andra föremål som kan skada gräsklipparen eller slungas iväg under klippningen.
Koppla aldrig ur nödstopps-greppet.
Kör helst inte i branta slänter eller backar, är lutningen över 10-15 grader finns det risk för att klipparen välter.
Behöver du justera knivar till åkgräsklipparen – koppla alltid ur tändstift. Det allra bästa är att boka en tid i vår verkstad så hjälper vi dig.

HUSQVARNA R112C

När du vill ha en riktig Husqvarna Rider, med en förmåga att navigera runt blomsterrabatter, buskar, träd och andra hinder på din gräsmatta. Då är en Husqvarna Rider 112C med hydrostatisk transmission det perfekta valet.

HUSQVARNA R 214C

En flexibel och kraftfull Rider med ett fabriksmonterat Combi-klippaggregat på 94 cm som erbjuder förstklassig BioClip® (mulching) och bakutkast.

​​​​​​​

HUSQVARNA R 216T AWD

Den här Ridern med fyrhjulsdrift kombinerar enkel användning och utmärkt hantering med kraft och prestanda. Den har en V-twin-motor med högt drivmoment, är ett nöje att arbeta med och ger fantastiska resultat.

HUSQVARNA R 420TsX AWD

En kompakt, högpresterande Rider med fyrhjulsdrift, kraftfull Kawasaki V-twin-motor och servostyrning som enkelt hanterar stora, täta och kuperade områden.
​​​​​​​